Veelgestelde vragen

1. Waarom zou ik bij jullie een bouwtekening aanvragen en niet via mijn aannemer?

Het voordeel van het aanvragen van een bouwtekening via bouwtekening-maken.nl is dat onze tekenaars alleen uw wensen in kaart brengen, anders dan bij aannemers die nog wel eens een eigen idee willen doorvoeren. Daarnaast is een tekenaar via bouwtekening-maken.nl onafhankelijk en staat hij of zij los van de rest van het project. Verder is een groot voordeel dat we vele malen goedkoper zijn dan andere architecten.

2. Hoe weet ik voor welke bouwtekening ik moet kiezen?

3. Is er een verschil in prijs tussen de verschillende bouwtekeningen?

Nee, er is geen verschil in prijs tussen de verschillende bouwtekeningen. Het voordeel van bouwtekening-maken.nl is dan ook dat u van tevoren weet wat de tekeningen u gaan kosten. 

4. Op welk moment kan ik het beste een bouwtekening aanvragen?

U kunt het beste een bouwtekening aanvragen op het moment dat u weet wat voor verbouwing u wenst en welke vergunningen daarvoor nodig zijn. Afhankelijk daarvan kunnen dan tekeningen worden gemaakt.

5. Hoe weet ik zeker dat de tekenaars allemaal bekwaam zijn?

Wij kijken bij al onze tekenaars of ze voldoen aan onze eisen. Zij zijn in het bezit van een VAR-verklaring of hebben een eigen bureau. Mocht het echter zo zijn dat de tekening niet voldoet aan uw eisen, dan kunt u dit tot drie maanden aangeven en wordt het alsnog aangepast, mits er geen nieuwe informatie gegeven wordt.

6. Hoe lang moet ik wachten wanneer ik een aanvraag ingediend heb?

7. Waarom heb ik een vergunning nodig bij het verbouwen in mijn eigen huis?

Het is niet mogelijk in Nederland om zomaar je huis te verbouwen. Dit is wettelijk verboden om zo te voorkomen dat iedereen eenvoudigweg aanbouwt en verbouwt. Er wordt daarin wel onderscheid gemaakt tussen verbouwingen binnen en buiten je huis. Er bestaan verschillende regels met betrekking tot vergunningen voor verbouwingen. Wij vragen deze vergunning voor u aan.

8. Waarom kan ik niet zelf een plattegrond van mijn huis maken?

Het maken van een bouwtekening is niet eenvoudig. Deze tekening moet voldoen aan veel specifieke eisen. Wanneer u geen of weinig ervaring hebt met het maken van bouwtekeningen is het verstandig een tekenaar deze bouwtekeningen te laten maken. Zo bent u er zeker van dat uw bouwtekening aan alle eisen voldoet.

9. Hoe kan ik mij aanmelden?

U kunt u aanmelden via het aanvraagformulier.

10. Als ik een aanvraag doe voor een bouwtekening, wat zit dan allemaal bij de prijs inbegrepen?

11. Wat kan ik doen als ik een klacht heb?

Wanneer u een klacht heeft kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

12. Hoelang heb ik garantie?

Wanneer u niet tevreden bent met de tekening kunt u tot drie maand na de afspraak gratis aanpassingen laten maken aan de tekening, mits er geen nieuwe informatie wordt doorgegeven aan de tekenaar.

13. Wilt u zich aanmelden als tekenaar?

Wanneer u zich aan wilt melden als tekenaar kunt u dit doen via ons inschrijfformulier.

14. Hoe werkt de betaling?

Pas wanneer u de tekeningen ontvangt krijg u ook een factuur. U hoeft dus niet vooraf te betalen, u betaalt pas wanneer u ook tekeningen heeft ontvangen. U betaalt alleen wat vooraf afgesproken is, deze prijzen zijn ook te vinden bij onze tarieven.

* We hebben dit concept vanuit Almexx (Online Conceptontwikkeling) opgezet, maar de resultaten zijn niet zoals gehoopt. Dit idee heeft potentie, maar wij hebben niet genoeg capaciteit en focus om de potentie te benutten. Dit concept heeft nu niet onze hoogste prioriteit. Bij een goed bod kan het zijn dat we een verkoop overwegen. Bij interesse ontvangen we graag een e-mail op conceptkopen @ almexx.nl.