Erker bouwen

Voor het aanvragen van de vergunning zijn normaal gesproken vier verschillende bouwtekeningen nodig, dit zijn de volgende tekeningen: 

Bouwtekening aanvragen
Wilt u nu alvast een bouwtekening aanvragen? Voor de tekeningen van een erker vragen wij € 650,-. Indien u tekeningen van de huidige situatie beschikbaar hebt betaalt u slechts € 550,-.

U kunt de bouwtekeningen op deze website aanvragen.


Wanneer u een extra ruimte wilt creëren en voor meer lichtinval wilt zorgen kunt u er voor kiezen om een erker te bouwen. Een erker is een ruimte die dient als uitbreiding van een ruimte of vertrek in een gebouw. De erker steekt uit buiten de gevel en staat in een open verbinding met het bedoelde vertrek. Meestal heeft deze uitbouw drie kozijnen: één staat recht geplaatst en de andere twee staan schuin. Doordat de uitbouw voor het grootste gedeelte uit glas bestaat krijgt u extra veel licht in uw kamer.

Naast het feit dat een erker binnenshuis extra ruimte creëert, zorgt een erker er ook voor dat het buitenaanzicht van het huis mooier wordt. Dit zorgt voor een aanzienlijke waardevermeerdering van uw huis. De waardevermeerdering blijkt meestal groter dan de investering die de uitbreiding vergt.

Vergunning
Voor het bouwen van een erker heeft u in de meeste gevallen een vergunning nodig. U zult dus een aanvraag moeten doen bij uw gemeente. Het is ook verstandig om de bouw van een erker met uw buren te bespreken, zij zullen hier ook mee akkoord moeten gaan. Wanneer u van onze service gebruik wilt maken regelen wij tevens de vergunning voor u. Dit scheelt u veel tijd zodat u zich op andere zaken kunt richten.

Voor het aanvragen van de vergunning zijn normaal gesproken vier verschillende bouwtekeningen nodig, dit zijn de volgende tekeningen: 


Bouwtekening aanvragen
Wilt u nu alvast een bouwtekening aanvragen? Voor de tekeningen van een erker vragen wij € 650,-. Indien u tekeningen van de huidige situatie beschikbaar hebt betaald u slechts € 550,-. U kunt de bouwtekeningen op deze website aanvragen