Tuinhuis plaatsen

Hebt u een vergunning nodig voor het plaatsen van een tuinhuis?


Dan is het belangrijk dat u onderstaande tekeningen tot uw beschikking hebt:

 De kosten van deze tekeningen zijn € 690,-. Neem contact op om bouwtekeningen aan te vragen.

Wanneer u een tuinhuis wilt plaatsen dient u na te denken over de functie, wordt het een speelruimte, een opbergruimte of wilt u er een terras bij maken? De verschillende functies kunnen bepalend zijn voor de plaats van het tuinhuis. Moet deze dichtbij uw eigen woning liggen zodat u op de kinderen kunt letten of is het juist van belang dat u lekker in de zon kunt zitten als u op het terras zit? Of u nou een tuinhuisje plaatst die dient als opbergruimte of speelruimte voor de kinderen. Het belangrijkste is het leggen van een goede fundering.

De keuze in tuinhuizen is enorm, het is daarom belangrijk om u goed te oriënteren. Ook zult u moeten bedenken hoe het tuinhuisje wordt geplaatst. Gaat u zelf aan de slag, koopt u een bouwpakket of laat u het tuinhuisje door ervaren mensen plaatsen. Hoe meer u zelf doet, hoe meer u ook zelf kunt beslissen en aan kunt passen aan uw eigen wensen.

Vergunning

H
et van groot belang om na te gaan of u een vergunning nodig hebt en of uw buren het eens zijn met het plaatsen van een tuinhuis. Bij het omgevingsloket kunt u online een vergunningcheck doen, waarna u weet of u een vergunning aan dient te vragen. Wij zullen de vergunning daadwerkelijk voor u aanvragen indien blijkt dat u een vergunning nodig hebt. Dit scheelt u weer kostbare tijd.

Voor een tuinhuis zijn 3 tekeningen benodigd, te weten:

 De kosten van deze tekeningen zijn € 690,-. Vraag hier bouwtekeningen aan.