Gevelaanzicht

Een gevelaanzicht is een vlakke weergave van de gevel van een gebouw. Het gaat hierbij om hoe je tegen de buitenkant aankijkt.

Waarom een gevelaanzicht?
Een gevelaanzicht is handig om aan te geven welke ramen open en dicht kunnen en naar welke kant ramen en deuren opendraaien. Deze tekening wordt vaak gebruikt in combinatie met een plattegrond of doorsnede.

Gevelaanzichttekening aanvragen? Dit doet u hier.

Wat is een gevelaanzicht?

Een gevelaanzicht is een vlakke weergave van de gevel van een gebouw. Het gaat dus niet om een doorsnede, maar om de buitenkant zoals je hier tegenaan kijkt. Omdat het om vlakke tekeningen gaat, wordt vaak diepte gesuggereerd door schaduwen, objecten rondom het gebouw en verschil in de dikte van de lijnen.

Waarom een gevelaanzicht?

Gevelaanzichten geven niet alleen weer hoe een gebouw er aan de buitenkant uit komt te zien, maar is ook handig om bijvoorbeeld aan te geven welke ramen open en dicht kunnen en naar welke kant ramen en deuren opendraaien.

Een gevelaanzicht kan gebruikt worden in combinatie met een plattegrond of een doorsnede, waarbij de tekeningen op dezelfde schaal worden weergegeven.

Op deze site kunt u bouwtekeningen aanvragen.