Carport

Bij de aanvraag van een vergunning voor een carport hebt u de volgende tekeningen nodig:

De kosten voor het maken van deze tekeningen zijn: € 575,-

Vraag hier de bouwtekeningen aan voor een carport.


Het bouwen van een carport is vaak een goede aanwinst voor uw woning. Meestal is de hoofdreden voor het bouwen van een carport het plaatsen van een auto, maar een carport kan ook gecombineerd worden met uw huidige tuinberging, is goedkoper dan een garage, kan los of tegen uw woning gebouwd worden en een fundering is niet eens altijd noodzakelijk. Een carport kan dienen als vervanging van uw garage, maar er zitten wel enkele nadelen aan het gebruik van een carport in plaats van een garage. Uw auto staat in een carport minder veilig omdat deze niet afgesloten kan worden, daarnaast kan een carport ook niet verwarmd worden.

Als u de keuze hebt gemaakt voor een carport dan zult u moeten kijken of u een omgevingsvergunning nodig hebt. Het is hierbij van belang of het om een bijgebouw, een aanbouw of een uitbouw gaat, voor aan- en uitbouwen gelden namelijk andere regels en voorwaarden dan voor een bijgebouw. Bij het online omgevingsloket kunt u een vergunningscheck doen en direct zien of u een vergunning nodig hebt. Indien u een vergunning nodig hebt, zullen wij deze voor u aanvragen.

Bij het aanvragen van een omgevingsvergunning voor het bouwen van een carport heeft u de volgende 4 bouwtekeningen nodig. 

De kosten van het pakket van deze tekeningen zijn € 575,-.  Bouwtekening aanvragen