Procedure

Dien simpel en snel een aanvraag in voor een bouwtekening. Bij de aanvraag doorlopen we de volgende stappen:

 1. Dien een aanvraag in;

 2. Wij sturen uw aanvraag door naar een tekenaar;

 3. De tekenaar neemt binnen 24 uur contact met u op;

 4. De tekenaar komt bij u langs om alle maten op te meten;

 5. U verstrekt de benodigde informatie;

 6. De tekenaar vraagt een vergunning aan;

 7. De tekeningen en de factuur worden naar u toe gemaild;

 8. Tot 3 maanden na de afspraak hebt u garantie.

Een bouwtekening aanvragen op bouwtekening-maken.nl is heel simpel. U volgt de onderstaande stappen en binnen 24 uur hebt u contact met uw persoonlijke tekenaar.

 1. Dien een aanvraag in via het aanvraagformulier. Dit kan via 'aanvraag' in het linkermenu.

 2. Wij sturen uw aanvraag direct door naar een tekenaar bij u in de omgeving.

 3. De tekenaar neemt zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 24 uur, telefonisch contact met u op. De tekenaar geeft u de benodigde uitleg en u maakt een afspraak.

 4. De tekenaar komt bij u langs om alle maten op te meten. U verstrekt de tekenaar de informatie die deze nodig heeft om de bouwtekening voordelig naar uw wensen te kunnen maken. Indien u al beschikt over tekeningen van de bestaande situatie en de tekenaar dus niet langs hoeft te komen, ontvangt u van ons €100,- korting.

 5. De tekenaar vraagt voor u een vergunning aan. In de meeste gevallen zullen hiervoor de gemaakte tekeningen nodig zijn. Vaak zijn er ook constructieberekeningen nodig voor het aanvragen van een vergunning. Het maken van een constructieberekening zit niet bij de prijs voor het aanvragen van bouwtekeningen en een vergunning inbegrepen. Wel kunt u bij ons een aanvraag indienen voor het maken van een constructieberekening. Met deze vergunning kan de verbouwing of de bouw daadwerkelijk beginnen.

 6. Met een factuur worden ook de tekeningen per mail naar u toegestuurd. U heeft de tekeningen digitaal en kunt ze te allen tijde opvragen. Ook is het natuurlijk mogelijk de tekeningen te printen, zodat u een papieren versie heeft.

 7. Tot drie maanden na de afspraak hebt u garantie. Mocht er iets in de bouwtekening niet correct zijn, dan krijgt u een gratis aanpassing. Uiteraard geldt dit niet indien u zelf nieuwe wijzigingen aan de tekenaar doorgeeft.