Bouwtekening in Midden-Groningen

Het verbouwen van een huis is een hele klus waarbij een goede voorbereiding noodzakelijk is. Er moet nagedacht worden over het soort verbouwing, de vergunningen die aangevraagd moeten worden bij gemeente Midden-Groningen en de bouwtekeningen die daarvoor nodig zijn. Bouwtekeningen zijn een belangrijk hulpmiddel bij het doen van een verbouwing. Naast het feit dat ze  nodig zijn om vergunningen aan te vragen zorgen bouwtekeningen er onder andere voor dat u vooraf vast kunt leggen wat er precies verandert gaat worden en hoe dat er uit gaat zien.
Bouwtekening-maken.nl in Midden-Groningen is o.a. actief in de volgende plaatsen: Borgercompagnie, Foxhol, Froombosch, Harkstede, Hellum, Hoogezand, Kiel-Windeweer, Kolham, Kropswolde, Lageland, Luddeweer, Meeden, Muntendam, Noordbroek, Overschild, Sappemeer, Scharmer, Schildwolde, Siddeburen, Slochteren, Steendam, Tjuchem, Tripscompagnie, Waterhuizen, Westerbroek, Woudbloem, Zuidbroek

Waarom niet zelf een bouwtekening maken?

Zelf een bouwtekening maken is ingewikkelder dan het lijkt. Bouwtekeningen moeten aan veel specifieke voorwaarden voldoen. Een detailtekening moet bijvoorbeeld aan hele andere eisen voldoen dan een plattegrond. Daarnaast is de locatie van het betreffende pand in Midden-Groningen ook belangrijk. Er zijn veel verschillende tekeningen verkrijgbaar, het ligt er net aan om wat voor soort verbouwing het gaat.

Het proces in het kort.

1. Vaak wordt er eerst gekeken naar de nog aanwezige tekeningen van het pand. Wanneer deze niet aanwezig zijn wordt het huis geïnspecteerd en opgemeten door een bouwkundig specialist. Vervolgens wordt er eerst een tekening gemaakt van de huidige situatie, alvorens de aanpassingen in kaart worden gebracht.
2. Het proces loopt iets anders wanneer het gaat om een nieuw gebouw. Stap één is het laten tekenen van een voorlopig ontwerp. Doorsnedetekeningen, gevelaanzichten en plattegronden zijn belangrijk in deze fase. Hier kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een 3D-model om het geheel beter te visualiseren. Deze voorlopige ontwerpen worden vaak gebruikt om ze voor te leggen aan, in dit geval, gemeente Midden-Groningen. De bouwaanvraag tekeningen worden dan gecontroleerd en er wordt gekeken of het aansluit bij het bestemmingsplan.
3. Vervolgens komen de technische aspecten aan bod.  Installatietekeningen, werktekeningen en detailtekeningen kunnen hier een onderdeel van uitmaken. Daarnaast kan een constructietekening ook veel toegevoegde hebben. Dit behoort tot de fase van het definitieve ontwerp.
4. Wanneer het ontwerp er is moet er rekening gehouden worden met specifieke eisen, zodat het bouwplan voldoet aan de eisen van de huidige wetgeving. De gemeente Midden-Groningen zal deze bouwtekeningen controleren. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan de hoogte van het plafond, de afmetingen van deuren, ramen en knooppunten in het gebouw.
5. Vervolgens kunt u samen met een aannemer kijken naar de kosten van het gebouw en hier een contract over sluiten.

Voordelen bouwtekening Midden-Groningen.

Het voordeel van een bouwtekening laten maken via bouwtekening-maken.nl in Midden-Groningen, is dat onze tekenaars alleen rekening houden met uw belangen doordat ze onafhankelijk zijn en los staan van de rest van het project.
Bij een verbouwing zijn bouwaanvraag tekeningen nodig, die aan verschillende eisen moeten voldoen. De tekenaars van bouwtekening-maken zijn hierin gespecialiseerd en leveren u graag deze dienst.
Wij werken met vaste tarieven zodat u van tevoren weet wat de bouwtekeningen zullen kosten. Zo weet u van tevoren dat u slechts €155,- betaalt voor één tekening, of dat nu een installatietekening, een elektra-indeling tekening of een kapconstructie is.
U hoeft niet vooraf te betalen, u betaalt pas wanneer u ook daadwerkelijk de tekeningen ontvangen heeft.
U heeft tot drie maand garantie. Mocht het dus zo zijn dat u ontevreden bent met het resultaat, dan wordt dit kosteloos aangepast, mits er geen nieuwe informatie doorgegeven wordt.


Daarnaast kunt u natuurlijk te allen tijde contact met ons opnemen zodat er samen kan worden gekeken naar de best mogelijke opties. Als u al weet welke tekeningen u nodig hebt kunt u ook een aanvraag indienen.